Budapest Bank Zrt.

CSR Hungary Díj
– a Felelős és fenntartható vállalatért

 

 

A Budapest Bankról
A 2017-ben harmincadik születésnapját ünneplő Budapest Bank Zrt. az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, és azóta is a magyar bankpiac meghatározó szereplője, a nyolc hazai nagybank egyike. A bankcsoport tulajdonosa 1995 es 2015 között az amerikai GE (General Electric) volt, majd 2015. június 29-én állami tulajdonba került: az MFB (Magyar Fejlesztési Bank)
Csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. vásárolta meg.

A Budapest Bank teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalatok – ezen belül főként a kis- és középvállalatok – számára. Főbb leányvállalatai a Budapest Alapkezelő Zrt., valamint a Budapest Lízing Zrt. A Budapest Bank csoport mintegy 2800 főt foglalkoztat, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában.

A pályázatról
A Budapest Bank CSR stratégiáját a teljes működési környezetünket érintő felelős magatartás és működés, az ügyfelek, a munkatársak és a civil társadalom iránti elkötelezettség határozzák meg. Meghatározó eleme a pénzügyi kultúra fejlesztése, a közösségi értékek iránti elkötelezettség, az önkéntesség és az esélyegyenlőség biztosítása.
Kezdeményezéseikről, a társadalmi felelősségvállalás terén elért eredményeikről rendszeresen tájékoztatják érintettjeiket.

Felelősen az ügyfelekért
Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ügyfeleik képesek legyenek az igényeik és a pénzügyi teherviselő képességük szerinti legmegfelelőbb banki termék vagy szolgáltatás kiválasztására.

Tájékoztató anyagaik mind a termékek működésének sajátosságaira, mind pedig a lehetséges kockázatokra felhívják ügyfeleik figyelmét. Tanácsadóik fokozottan figyelnek arra, hogy az ügyfél megértse a tudnivalókat, emellett tájékoztatják az ügyfelet a megvásárolt termék összes paraméteréről.

Különösen nagy figyelmet fordítanak a világos, közérthető kommunikációra a hitelek esetében, amikor nem csak az ügyfelek igényeit, de lehetőségeit is fontos mérlegelni.

A honlapukon is elérhetővé tették mindazon fogyasztóvédelmi tájékoztatásokat, amelyek segítséget nyújtanak egy-egy pénzügyi döntés meghozatala előtt (pl. fogyasztóvédelmi és az árfolyamgátról szóló tájékoztató oldalak, kalkulátorok).

A Budapest Bank 2000 óta működteti a compliance (megfelelőség) funkciót, amely a jogszabályoknak való megfelelőségen túlmutató felelős működést biztosítja. A compliance funkció részt vesz valamennyi termékhez kapcsolódó folyamatban a terméktervezéstől a termékárazáson keresztül a monitoringig, beleértve az ügyfél- és marketingkommunikációt.

2009 óta alkalmazzák a felelős hitelezési standardokat, amelynek egyik legfontosabb eszköze az értékesítést követő hívások rendszere: ezen keresztül megtudják, ügyfeleik megkapták-e a termékekre vonatkozó szükséges tájékoztatást.
2010 óta a felelős banki ügyintézésre vonatkozó standardokat is alkalmazzák, amelyek hozzájárulnak ügyfeleik pénzügyeiket érintő tudatos döntéshozatalához.

Felelősen a munkatársakért
Mintegy 2800 alkalmazottuk 40 százaléka a budapesti székházban, 26 százaléka a Békéscsabai Bankműveleti Központban, 34 százaléka pedig az országos fiókhálózatban dolgozik.

2006-ban hozták létre a Békéscsabai Bankműveleti Központot, akkor mindössze 30 munkatárssal. Ma mintegy 800 kolléga dolgozik Békéscsabán, így a Budapest Bank Békés megye egyik legnagyobb munkáltatója.

Sikereikben kulcsszerepet játszanak hosszú távon is motivált, felkészült munkatársaik. Ezért kiemelt figyelmet fordítanak a támogató, családbarát munkahelyi környezet létrehozására, illetve a munka-magánélet egyensúlyának megtartására.

2002-ben vezették be az atipikus foglalkoztatási formákat, amelyeket jellemzően megváltozott élethelyzetben (pl. gyermek születésekor, egészségi állapotban bekövetkezett változáskor) igényelnek munkatársaik. 2016-ban budapesti központjukban kialakítottak egy olyan irodát, ahol szükség esetén azok a munkatársaik, akik ideiglenesen nem tudják megoldani kisgyermekük nappali elhelyezését, és nincs lehetőségük az otthoni munkavégzésre, úgy is kényelmesen tudnak dolgozni, hogy gyermekük a közvetlen közelükben van.

A gyerekbarát irodának köszönhetően kollégáik a kisgyermekkel együtt is be tudnak menni dolgozni, akár laptopon, akár az irodai asztali számítógépen, például egy békéscsabai telefonkonferenciára becsatlakozni. Munkatársaik tevékenységét nyomon követik és elismerik, egyéni fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérik, és változatos szakmai képzésekkel, tréningekkel segítik karrierjüket.

Bérezési rendszerüket az egyéni teljesítményekhez igazítják. Aktívan részt vesznek munkatársaik egészségének megőrzésében, optimális környezetet teremtenek számukra a munkavégzéshez.

Egészségprogramjuk célja, hogy munkatársaik és családtagjaik nagyobb figyelmet fordítsanak egészségük megőrzésére. Ehhez segítséget is nyújtanak kollégáiknak – kedvezményes sportolási lehetőség biztosításával, rendszeres szűrővizsgálatok szervezésével, a stresszkezelést és a dohányzásról való leszokást segítő tréningekkel.

2016-ban tavasszal mindkét központjukban Tavaszköszöntő hetet szerveztek: egy egész héten át az egészséges életmódon, pihenésen és relaxáción volt a hangsúly.

Mindig is nagy hangsúlyt helyeztek az utánpótlásképzésre és -nevelésre, amelynek egyik mérföldköve a három éve életre hívott Gyakornoki Összefogás Program (GYÖP) létrehozása volt. Gyakornoki programjukkal 2016-ban és 2017-ben egyaránt elnyerték a Colibri Internship/Zynternship Awards szakmai és közönségdíját.

Bankár Akadémia kezdeményezésüket azért hozták létre 2016-ban, hogy a bankszektor iránt érdeklődő és szakmai fejlődésükben motivált fiatalokat új eszközök bevonásával ismertessék meg változatos gyakornoki és pályakezdő programjaikkal.

Ennek keretében létrehozták a program folyamatosan frissülő micrositeját (amely a www.bankarleszek.com címen érhető el), valamint Facebook oldalát (https://www.facebook.com/bankarleszek/).

A Szent István Egyetem Gazdasági-, Agrár és Egészségtudományi Kar, békéscsabai központtal működő Gazdasági Campusával 2016 őszén duális képzési programot indítottak.
A gyakorlatorientált képzés célja, hogy javítsa a végzett közgazdász hallgatók munkaerő-piaci esélyeit, egyúttal a Bankműveleti Központnak is szakember utánpótlást biztosítson.

Az érettségivel rendelkező fiatalok igényeit szem előtt tartva létrehozták békéscsabai nagyköveti programjukat, amely során a Bankműveleti Központban dolgozó kollégáik felkeresik a helyi középiskolákat, hogy folyamatos tájékoztatást nyújtsanak a központ aktuális álláslehetőségeiről.

2016 májusában a Bankműveleti Központ önálló Facebook és Instagram oldala is elindult, amely a 18-25 éves korosztályt, mint potenciális munkavállalót, illetve a központ munkatársait szólítja meg.

Felelősen a társadalomért
Felelős vállalatként arra törekednek, hogy a civil társadalom életének aktív részesévé váljanak, és segítséget nyújtsanak a társadalmi problémák kezeléséhez.

Az adományozás mellett komplex támogatási rendszert működtetnek: saját alapítványaikon keresztül, valamint elismert közcélú szervezetekkel való együttműködéseik keretében szerepet vállalnak a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában.

Munkatársaikat is arra buzdítják, hogy önkéntes munkával vegyék ki részüket a közösségek fejlődését célzó akciókból.
A támogatandó ügyek egy részét maguk a kollégák jelölik ki. Belső kommunikációs felületeiken évente több alkalommal tesznek közzé CSR hírlevelet, Világ című belső kommunikációs, valamint a MOST! című ügyfélmagazinban is rendszeresen publikálnak társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos cikkeket.

A pénzügyi kultúra fejlesztése
A hazai pénzintézetek közül elsőként kezdtek el foglalkozni a pénzügyi kultúra fejlesztésével, amelyben mára több mint két évtizedes tapasztalatot halmoztak fel.

Céljuk, hogy segítsék a lakosság helyes pénzügyi döntéshozatalát, és hozzájáruljanak a pénzügyi tudatosság fejlődéséhez, már egészen fiatal kortól kezdve. Ennek érdekében számos kezdeményezést indítottak, amelyek a lakosság széles körének nyújtanak segítséget a szükséges pénzügyi ismeretek elsajátításában.

„Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítvány – amelynek pályázati forrásai 1991 óta járulnak hozzá a hazai és határon túli pénzügyi és közgazdasági képzés fejlesztéséhez – 2016-ban összesen 4 millió forintot osztott ki a pályázók között, amelyet többek közt középiskolai képzési programokra és vetélkedőkre, nyári táborokra, pénzügyi rendezvényekre és szakkönyv-beszerzésre fordíthattak.

A 2010-ben indult „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programjuk kompetenciafejlesztő tréningjei és klubeseményei már több mint 2000 vállalkozónőnek segítettek a sikeres üzletmenethez elengedhetetlen pénzügyi-vállalkozói ismeretek megszerzésében.

2016-2017-ben két hathetes tréninget, kilenc ingyenes klubeseményt, három üzleti modellezés workshopot, valamint egy – születésnapi – egész napos, változatos szakmai előadásokból, ingyenes tanácsadásból és networking lehetőségből álló szakmai napot tartottak.

2016 után 2017-ben is a Budapest Bank kiemelt támogatásával valósult meg a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny.

A közösségi értékekért 1991-ben hozták létre a „Budapest Bank Budapestért” Alapítványt azzal a céllal, hogy hozzájáruljanak a fővárosi civil társadalom fejlődéséhez, szellemi és kulturális értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához, valamint a város épített és természeti értékeinek megóvásához.

A közhasznú alapítvány 2016-2017-ben (két pályázati ciklusban) 127 pályázót részesített összesen 30 millió forint támogatásban. Megalapítása óta az alapítvány 790,5 millió forint támogatásban részesített 3212 pályázót.

A bankműveleti háttérfeladatok elvégzésére 2006-ban létrehozott Békéscsabai Bankműveleti Központ – amely mára a régió egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált – eddig összesen közel 200 millió forinttal támogatta a békéscsabai oktatási intézményeket, a helyi sportolókat és a város legnagyobb rendezvényeit.

2013 őszén elindították a „Budapest Bank Békéscsabáért Programot.” A program keretében 100 és 500 ezer forint közötti összegekre pályázhatnak azok a nonprofit szervezetek, amelyek tevékenységük révén hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A Program elnyerte a Holnap városáért Díjat is.

A program során szorosan együttműködnek intézményi partnerként Békéscsaba Önkormányzatával, civil partnerként az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarországgal, valamint médiapartnerként a Békés Megyei Hírlappal.

A United Way a pályázatok elbírálását és nyomon követését segíti az indulástól a projekt zárásáig. A program eddigi nyolc ciklusa során 301 pályázat érkezett; közülük 77 civil szervezet részesült összesen 40 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

Önkéntesség
A vállalati kultúrában csaknem két évtizedes hagyománya van az önkéntességnek. A Törődés Napja önkéntes akciósorozatot minden évben kétszer, tavasszal és ősszel megrendezik.

A program keretében munkatársaik és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények rendbetételéhez. Több száz munkatárs, összesen körülbelül 2600 önkéntes órával nyújt segítséget a helyi intézményeknek. 2017 tavaszán és nyarán 19 eseményre került sor mintegy 200 munkatársuk részvételével, ősszel pedig 11 helyszínen tartottak Törődés Napja rendezvényt. Kollégáik rendszeresen szerveznek adománygyűjtéseket.

Esélyegyenlőség
CSR stratégiájuk egyik fókuszterülete az esélyegyenlőség. Vállalati kultúrájuk meghatározó eleme a befogadó munkahelyi szemléletmód, így mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a képességük és teljesítményük szerinti érvényesüléshez. Éppen ezért alapító és aktív tagjai a 2010-ben létrejött Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának is.

Csatlakoztak a Boston Consulting Group által 2014-ben indított Integrom Programhoz is, amely azt tűzte ki céljául, hogy minél több roma fiatal dolgozhasson szellemi munkakörben az ország nagyvállalatainál.

Jelenleg is alkalmaznak megváltozott munkaképességű kollégákat. A megváltozott munkaképességűek integrációját érintő szakmai kérdésekben több partnerük van. Ilyen például a sérült emberek munkavállalását is támogató Salva Vita Alapítvány.