CSR Hungary Díj

2018-ban 11. alkalommal hirdetjük meg a Magyar Üzleti Felelősség Díját, a CSR Hungary Díjat.

Néhány éves előkészület után a megújult pályázati struktúra már önkéntes védjegyhasználati rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.

Ezt erősítette meg az a tény is, hogy a vállalati felelősség szemléleti hátterében egyre erősödik az az igény, hogy az önkéntességen, az adományozáson és a vállalati támogatáson túl, már  az üzleti működés egész CSR rendszere mérhetővé váljon.

Mi a CSR Hungary Díj?
A 2008-ban először meghirdetett (természetesen az előkészítés már a korábbi években elindult) Magyar Üzleti Felelősség Díja, egy hazai „alulról” jövő, önálló kezdeményezés eredménye – európai díjakat is megelőzve –, mely évente értékeli Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit, és menedzsmentrendszereit az üzleti szektorban. Összehangolva a helyi értékeket a nemzetközi szakmai igényekkel.

Háttér:
A CSR Hungary 2006 óta a mérhető felelősség, a C(S)R/vállalati felelősség menedzsmentrendszer szintű megközelítése mellett tette le a voksát.

Ennek megfelelően 2007 óta a CSR Hungary Hírportál és a CSR Hungary Guideline cikkeiben hangsúlyoztuk, hogy mérhetővé, áttekinthető és ezáltal hitelesebbé lehet tenni megfelelő szakmai eszközökkel a cégek (intézmények) C(S)R teljesítményét. 
Ebben nemzetközi partnereink: az MHC International és a CSR International Club.

Az értékelési szempontok alapja
vállalati társadalmi teljesítménymérés (CSP/Corporate Social Performance) modellje, amely a menedzsment és a tulajdonosok/befektetők számára is áttekinthetővé és szakmailag is nyomon követhetővé teszi a felelősség és fenntarthatóság rendszerét a vállalat egészének a működésében.

Ma már a vállalati felelősség és a fenntarthatóság piaci értéket és versenyképességét növelő tényezővé vált. Igaz, hogy másképpen, más formában, de mind a magyar érdekeltségű cégek, mind pedig a külföldi, nemzetközi, globális érdekeltségű cégek magyarországi képviseleteinek üzleti működésében is egyre inkább kikerülhetetlen feltétellé válik.

Védjegy használat
Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők a több szintes ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozicionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is. Hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.

A védjegy használata 2 évre szól. A nevezési Díj az 1.év költségeit foglalja magában.
A védjegy használóival külön használati szerződés köttetik a meghirdetett 2 év védjegyhasználatára, ami a komplex Védjegyhasználati Programban való részvételt is jelenti.

Kérjük, hogy az adott év aktuális útmutatását mindig olvassa el mielőtt pályázik!
Hisz a védjegy megszerzése nem automatikus a regisztrációs díj befizetésével.

A CSR Hungary Díj elnyeréséhez  szakmai szinten eleget kell tenni a követelményeknek.

Egy adományozási, vagy szponzorációs program , vagy külföldi érdekeltségű cég esetében a központ Jelentése (Környezeti, Társadalmi, Fenntarthatósági) még nem elegendő a pályázáshoz.

A pályázat nem 1 szervezet, 1 üzleti kör tagsági köréhez szól, és 1 pályázat beadásával sem lehet több díjat elnyerni!
Több pályázati anyagot viszont be lehet adni!