Bihall Tamás

1994 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A szakképzés fejlesztésével 1997 óta foglalkozik kamarai vezetőként, kezdeményezésére készült el 2000-ben a Nemzeti szakképzés-fejlesztési kezdeményezés című munkaanyag, amely elindítója volt az átfogó szakképzési változásoknak, amelynek mára a kamara az egyik legfőbb intézményi megvalósítója.

Az MKIK alelnökeként 1997 óta koordinálja a szakképzés munkáját, illetve az Oktatási és Szakképzési Kollégium tevékenységét, valamint 2012-től az MKIK Felsőoktatási Szakkollégiumának elnöke.  Három magánvállalkozásával tagja a BOKIK-nak, a legjelentősebb a Nord Tender Kft., amely projektfejlesztő cég, jelentős térségi fejlesztésekkel foglalkozik.

Bihall Tamás a Budapesti Műszaki Egyetem címzetes egyetemi docense, a Miskolci Egyetem Konzisztóriumának elnöke, a Miskolci Akadémiai Bizottság tagja, az Erzsébet Hospice Alapítvány Kuratóriumának tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke, valamint képviseli a kamarát a szakképzéssel összefüggő országos testületekben, tagja a Felsőoktatási Tervezési Testületnek, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke.