Mi a CSR Hungary?

A CSR Hungary Magyarországon olyan unicumnak számító márka, mely ma már a vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma. 2006-tól a felelős és fenntartható gazdaság döntéshozói számára. A téma magyarországi meghonosításának úttörője, mely ma már komplex, szakmai portfóliójával (hírportál, hírlevél, Díj, tanácsadás, CSR oktatás, CSR események) támogatja a témában érintetteket. Legyen az akár vállalkozás, akár közintézmény.

Miért?

A fórum fő célja, hogy a CSR-hez (vállalati felelősség és fenntarthatóság) kapcsolódó szakmai ismereteket közvetítse az üzleti szektor egyes szereplői felé. S támogassa eszközeivel a közintézményeket és a civil szektort.  Ezzel is hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti megoldásokhoz Magyarországon.
Különös tekintettel arra, hogy helyi szinten, helyi vállalatokat, helyi képviseleteket hogyan lehet versenyképesebbé tenni a piacon. Éppen ezen alapelvek alapján.

Milyen eszközökkel támogatunk?

Ma már a 2006-ban indított évi összegző szakmai konferencia mellett 18 000 fölötti állandó olvasótáborral rendelkezik a CSR Hungary Hírportál  és Hírlevél, valamint a CSR Blog is. A CSR Hungary Klubrendszere fogja át a márka egyes elemeit.
Egy unikumnak számító márka, mely a vállalati és társadalmi értékek tudás platformjait hozta létre.A hiteles hazai és nemzetközi szakmai információk közvetítése érdekében.

A Magyar Üzleti Felelősség presztízsértékű díját a CSR Hungary Díjat 2008-ban adtuk át először. Előkészítve 2006 és 2007-es évben.

A CSR tanácsadói profil (CSR Mátrix Consulting – a mérhető felelősség) 2007-től az üzleti szektor és a közintézmények partnere. Nemzetközi partnerünk a világszerte elismert MHC International.

Az anyacég, Atlantis Press pedig a témához kapcsolódó kiadványokatad ki és gondoz. A legutóbbi: a CSR Hungary Guideline évi összegző kötetek után, Suzanne Ben-Dianne Bolton: CSR iránytű-alapfogalmak, kulcskoncepciók. Valamint sokak kedvence a printes CSR Hungary Magazin is. A Magyar Üzleti Felelősség Díjazottak nyertes pályázatainak gyűjteménye a CSR Hungary Regiszter kiadvány.

Előadóink és partnereink között található az angol MHC International mellett többek között az SAM Group, mely a Dow Jones Fenntarthatósági Indexet készíti.

A CSR Hungary Magyarországon egyedülálló márka a vállalati felelősség és fenntarthatóság tekintetében,hisz fejlődő magyar cégként rendszerszinten hozott létre egy szakmai és egy hozzákapcsolódó kommunikációs csoportot (online és offline formák és csatornák).Bizonyítva, hogy az üzlet érték.

Mindezeknek ad egy szervezeti keretet a CSR Hungary Klub.
Idén pedig folytatjuk a korábbi CSR Hungary Index kutatásait is.

Takács Júlia
a CSR Hungary
ügyvezető igazgatója
a Magyar Üzleti Felelősség Díj (CSR Hungary Díj)
alapítója
az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület elnöke)