Kik vagyunk?

A CSR Hungary 2004-től kezdve fókuszál a vállalatok társadalmi felelősségvállalására. Pontosabban a vállalati felelősség szakmai hátterére, menedzsment rendszer szintű megközelítésére, ami hosszabb távon magasabb életminőséget jelent a helyi közösségnek is.

Mi volt az első lépés?
Akkoriban a Kommunikáció menedzsment folyóiratunk tematikus mellékleteként jelenítettük meg a témát. Majd következett 2006 márciusa, amikor a Wall Street Étterem galériáján telt házzal szerveztük meg a Kommunikációs esték keretén belül a csr estet. Teszteltük, hogy egy ősszel megszervezendő csr konferenciára vajon mennyire fogékonyak a cégek…

Így az Atlantis Press 2006-ban indította el a CSR Hungary évi vezető szakmai konferenciát kiállítói résszel-sorozatot, melynek szakmai színvonala, sajtóvisszhangja pozitív folyamatokat generált Magyarországon.
Ma már képzéseken, CSR üzleti reggeliken, CSR Szerda Klubesteken lehet részt venni. Ahol gazdasági döntéshozó, kommunikációs vezető, kutató, hallgató cserélheti ki tapasztalatait.

2007-ben megérett az idő arra is, hogy az eseményhez  (a másfél éves előkészület után) presztízsértékű díjat alapítsunk.
A CSR Hungary Díj létrehozásának a célja, hogy a mennyiségi jól propagálható mutatók helyett a minőségi indikátorok kerüljenek előtérbe. azaz a médiában való szereplések, “kényszer” jelentések, marketing fogások helyett a cr mérték az érték legyen. Példát mutatva nemcsak  a jelenlegi, hanem a leendő gazdasági döntéshozóknak is.

Mindezek mellett a Díj széleskörű publicitást ad a kiemelkedő egyéni és céges CSR teljesítménynek, amely növeli a cég reputációját és ezáltal üzleti értékét is nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. A Díjjal idővel olyan érték-és normarendszert  szeretnénk teremteni Magyarországon, mely kultúránk részévé válhat.

Népszerű a 2007 márciusától működő CSR Szerda klubeste- sorozat is, mely egy személyesebb, közvetlenebb kapcsolatot jelent annak, aki a vállalati felelősség iránt elhivatott.

2006-ban a HVG-vel közösen került kiadásra Philip Kotler-Nancy Lee: A vállalatok társadalmi felelősségvállalása című kötet. 2009-ben publikáltuk a CSR Hungary Guideline évi kötetünket először és alapítottuk meg a CSR Hungary Indexet.

2003-ban a Mérni a mérhetetlent c-ű konferenciánkon hívtuk fel a figyelmet arra, hogy hogyan lehet mérni a PR-teljesítményt. Erre a gondolatra építve a CSR Mátrix Consulting ( A mérhető felelősség) tanácsadói profil elsősorban a CSP modellre (társadalmi felelősség mérése) és a stakeholder megoldásokra koncentrál. Nemzetközi partnerünk az MHC International, melynek igazgatója Michael Hopkins 2008-ban vendége és előadója volt a CSR Hungary 2008 konferenciánknak.

Összegezve mi a CSR Hungary?
Vezető vállalati felelősség fórum. 2006-tól a felelős és fenntartható gazdaság döntéshozóinak. Ma már az évi, összegző szakmai konferencia (http://konferencia.csrhungary.eu) mellett növekvő olvasótáborral rendelkezik a CSR Hungary Hírportál (www.csrhungary.eu) és Hírlevél, valamint a CSR Blog (www.csrhungary.eu/csrblog) is.

A fórum fő célja, hogy a CSR-hez (vállalati felelősség és fenntarthatóság) kapcsolódó szakmai ismereteket közvetítse az üzleti szektor egyes szereplői felé. Ezzel is hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti megoldásokhoz Magyarországon.

A Magyar Üzleti Felelősség presztízsértékű díját, a CSR Hungary Díjat (www.csrhungarydij.eu) 2008-ban hirdette meg először a CSR Hungary.

A CSR tanácsadói profil (CSR Mátrix Consulting  a mérhető felelősség www.csrmatrix.hu  2007-től az üzleti szektor és a közintézmények partnere.

Takács Júlia, a Magyar Üzleti Felelősség Díj alapítója
Takács Júlia, a Magyar Üzleti Felelősség Díj alapítója

Takács Júlia
ügyvezető igazgató
csr tanácsadó
CSR Hungary