Dr. Szent-Ivány Ágnes

A Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke, a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda vezetője és egyik alapító partnere.

1979-ben szerezte diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Karán, 1982-ben jogtanácsosi szakvizsgát tett, majd 1985-ben posztgraduális külkereskedelmi szakjogász képesítést szerzett a budapesti Jogi Továbbképző Intézetben.

Mintegy nyolc éves nemzetközi kereskedelmi jogi tapasztalatot szerzett a KONSUMEX Külkereskedelmi Vállalatnál kezdetben, mint jogi előadó, jogtanácsos, majd, mint a vállalat jogi osztályának helyettes vezetője.

Az 1987-ben egy nemzetközi ügyfélkörrel foglalkozó ügyvédi iroda alapító partnere volt, amelyből 1999-ben kiválással alakult meg a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Választottbíróság tagja.

A Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottságának elnöke és a Magyar Versenyjogi Egyesület számvizsgáló bizottságának tagja.

Az IDI (International Distribution Institute – www.idiproject.com) magyarországi szakértője.

Több publikációja jelen meg angolul és az “International Company and Commercial Law Review” (ICCLR), London angol jogi folyóirat magyarországi levelezője.

Fő szakterületei: a társasági jog, a vállalategyesülés és felvásárlás, versenyjog, finanszírozás, kereskedelmi jog, peres ügyek és választottbíráskodás, munkajog valamint az energiajog