Eaton Enterprises (Hungary) Kft.

CSR Hungary Díj 2017/Belső CSR megoldások

 

 

 

 

Az Eaton Corporationről
A folyamatosan növekedő Eaton Corporation vezető szerepet tölt be az elektronikai termékek, a minőségi áramellátást biztosító gépek, a hidraulikus berendezések, valamint a repülőgép- és autóalkatrészek világpiacán.

A sokoldalú vállalatcsoport központja Dublinban van, az amerikai üzletvitel szíve Clevelandben dobog és az EMEA Szolgáltató Központja pedig Budapesten van.

A cég több mint 175 országban képviselteti magát, több mint 95 000 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és árbevétele 2016-ban megközelítette a 20 milliárd dollárt.

Az EMEA Üzleti szolgáltató központ 2015 óta van Magyarországon és az elmúlt 2 évben nulláról 500 fősre növekedett. Multifunkcionális és értékadó tevékenységgel foglalkoznak, ahol a minőség és nem a mennyiség a lényeg. Egy olyan munkahelyet építenek, ahol értéket lehet teremteni és ahol az emberek az elsők.

A Cég egy átfogó CSR programot működtet egy Eaton önkéntesekből álló projekt csapattal amely a legaktívabb az Eaton EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban és nemrég egy belső, céges Excellence díjat is nyert a csapat. Az Eaton BSC stratégiai elemként tekint a CSR-ra és valóban önkéntes alapon szervezi tevékenységét.

A csapat működéséről és alapértékeiről
Az önkéntes csoportjaik projekt alapon működő csapatok, ahol vannak témafelelősök. Ők rakják össze egy évre előre a terveiket és hangolják össze egymás között.

Pénzügyi és projekt terveket készítenek, felmérik, hogy a kollégáknak mire lenne igénye. Mivel  flexibilis és projekt alapú témákat dolgoznak fel, ezért igen nagy az érdeklődés. A cég létszámának ~10%-a aktív szervező és több, mint fele pedig résztvevő az egyes eseményeken.

Nincsenek kötelező elemek vagy részvételi kvóták, ez valóban arról szól amiről kell: „Segítsünk másoknak, legyünk zöldebbek, sportoljunk és adjunk vissza valamit a környezetünknek és a társadalomnak.” Ezek a pontok az Eaton stratégiájának  szerves részei.

Főbb Tevékenységek és programjaik

1. Magyarország legnagyobb óvodájának felújítása
November
Résztvevők: kb. 50 fő
Helyszín: Kerekerdő óvoda

Egy non-profit szervezet szervezésében a Kerekerdő óvoda több közösségi terét is felújították. Az intézményben 360 óvodás tölti mindennapjait.

Az óvodásoktól egy rajzaikkal teli köszönő füzetkét kaptak, melyet azóta is mindenki megtekinthet a recepciónál.

2. Mikuláscsomag készítés
December
Résztvevők: kb. 30 fő
Helyszín: Eaton, KP Irodaház és Démétér Ház

Krónikus betegséggel küzdő gyermekeket segítő szervezetnek (Démétér Alapítvány – Démétér Ház) készítettek Mikuláscsomagokat, amit aztán egy kolléganő kézbesített személyesen.

Az ajándékozható finomságok köréről természetesen előre tájékoztatást kértek, a betek gyerekek esetleges speciális étrendje miatt.

3. Adománygyűjtés a Heti Betevő mozgalomnak
Folyamatosan tart
Helyszín: Eaton, KP Irodaház

Támogatják a Heti Betevő mozgalmat, akik rászorulóknak készítenek meleg ételt hétről hétre. Egy gyűjtődobozt helyeztek el a recepció mellett, amibe bedobhatják a kollégák a pénzadományukat.

A szervezet négy étteremmel áll kapcsolatban, akik minden vasárnap emberek százainak biztosítanak ily módon melegételt. (Összesen körülbelül 40 adománygyűjtő pont van a városban, irodákban, éttermekben, kávézókban, stb.)

A gyűjtődobozt hetente ürítik, majd juttatják el a Heti Betevő aktivistáinak.

4. Közösségépítő tevékenységek

Mini csapatépítő a CSR jegyében
Június/Július
Résztvevők: kb 50 fő
Helyszín: Eaton, KP Irodaház

A mini csapatépítő egy körülbelül egy órás játékos tevékenység, melynek célja hogy a mindennapi rutinból és megszokott munkakörnyezetből kiragadják a munkatársakat, és közelebb hozzák őket egymáshoz. Eddig kettő ilyen csapatépítőt szerveztek. Mindkettő az irodaházuk belső kertjében kapott helyet, ahol az egyes CSR témaköröket is feldolgozzák.

Az időkeret rövidsége lehetővé teszi hogy minél többen időt tudjanak rá szakítani, és így olyan kollégakat ismerhessenek meg, akikkel a munkájuk során nem találkoznának.

Mindig olyan játékokat választanak, melyek fejlesztik a csapatszellemet és a kooperációs képességet.

5. “Zöld” jótékonykodás
– Enterprises (Hungary) Kft. Elsö (de nem utolsó) Önkéntes Zöld Napja

Idöpont: Március
Résztvevők: kb. 25 fő
Helyszín: Kerepes Tájvédelmi körzete

A Segéd-kezek, non profit szervezettel együttmüködve sikeresen megvalósították Eaton Magyarország elsö  önkéntes «zöld napját»! A körülbelül 25 fös csapat a Kerepes tájvédelmi területén tevékenykedett: Végeztek szemétszedést, szeméttel, homokból és fàbol készitettek madàrhàzakat, amely különböző, ritkabb madaraknak a lakohelyéül szolgàlhatnak.. 100+ új fàt ültettek, mindemellett àltalànos “fa-karbantartàst” is végeztek a területen. Remélik hogy hosszútávon hozzájárultak a környezet tisztaságához és megszépitéséhez.

6. Szelektív hulladékgyűjtés
Folyamatosan tart
Helyszín: Eaton, KP Irodaház

Az irodában szelektíven gyűjtik a hulladékot és minden újbelépő kollégát ”kiképeznek” a zöld gondolkodásra. Külön plakátokat tettek ki, hogy a látogatóik is értesüljenek arról, hogy melyik hulladékot – melyik szemetesbe kell tenni.

7. Véradás
Évente , több tucat résztvevő
Helyszín: Eaton, KP Irodaház

Az Eaton minden évben a saját területén Véradást szervez. Igen sok kolléga vesz részt ezeken az eseményeken.

8. Megváltozott munkaképességű projekt csoport
Folyamatosan tart
Helyszín: Krisztina Palace Irodaház

A Cég elkötelezett támogatója a diverzitás témakörének. Az elfogadás és a nyitott gondolkodás egy alapvető elvárás a kiválasztási folyamatnak. Létrehoztak egy projekt csapatot, megváltozott munkaképességű munkavállalókból. Ezáltal segítve az integrációt és az elfogadást.

9. Budapest Pride Eaton
Felvonulás: július
Résztvevők: kb 40 fő

Az inkluzív munkahely és a nyitottság egy fontos társadalmi mérföldköve a Pride. Ehhez járult hozzá az Eaton csapata is, hogy támogassa a mássággal élőket.