Legrand Zrt.

CSR Hungary Díj 2018 / Közös ügyek – közös felelősségek

 

Skillsek az oktatásért

 

A cégről

A Legrand Zrt. a jogelődeit is figyelembe véve 100 éve van jelen a gazdasági életben. Az alapítást követően számos átalakuláson ment keresztül, melyeket a kor politikai és gazdasági változásai okoztak. Jelenlegi formáját egy sikeres privatizációt követően 1992-ben a nemzetközi Legrand Csoporthoz történt csatlakozásával érte el. A Legrand Zrt. fejleszt, gyárt és értékesít villamosszerelési anyagokat, IT rendszereket és IoT (okosotthon) termékeket.

 

Háttér

Tradíció és innováció a jelmondatuk, ahol a legfontosabb érték az ember. A Legrand Zrt. stratégiája olyan alapértékekre épül, mint az etikus viselkedés, erőforrásaik optimális kihasználása, vevőközpontúság és innováció. Elkötelezettségük a közösségi értékek iránt meghatározza minden tevékenységüket, melynek egyik kiemelt eleme az oktatás és a munkahely megtartó képességéhez folyamatos képzéssel történő hozzájárulás.

A pályázat rövid összefoglalója

A Legrand céljai között kiemelt szerepet kapott a szakmunka értékének helyreállításához történő vállalati hozzájárulás. Elkötelezettségüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2006 óta egyedüli támogatója a Worldskills és Euroskills villanyszerelő szakma magyar versenyzőinek. A versenyeken elért sikerek mellett a SkillsHungary egyik fő célkitűzése, hogy a verseny során megismert új rendszereket és módszereket honosítsák. A villanyszerelői szakmán belül ez azt jelenti, hogy az intelligens megoldásokat (KNX) minél szélesebb körben megismerjék a szakma fiataljai.

Az előkészítő munka egyik elemeként a Szakképzési centrumokkal kialakított együttműködés során regionális, akkreditált KNX központok (tantermek) kiépítésében is szerepet vállal a Legrand. Országszerte már 5 KNX labor átadásában közreműködtek 2016 óta.

A fizikai körülményeken felül az oktatási háttér megteremtésében is meghatározó szerepet vállalt a Legrand magyar nyelvű tananyag és a vizsga lehetőségének biztosításával. A szakmai oktatásban kiemelhetjük a villamos szakképzésben résztvevők számára a Legrand által támogatott professzionális interaktív e-tananyag kifejlesztését is, amely az iskolarendszerű képzésbe is illeszthető, de azon kívül is. A „Vissza a jövőbe” interaktív tananyag 2014-ben elnyerte a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díját.