UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

CSR Hungary Díj 2017/Közös ügyek-közös felelősség

 

 

 

 

 

 

A cégről
Az UNION Biztosító a magyar biztosítási piac egyik legtőkeerősebb biztosítója: a negyedik legmagasabb alaptőkével rendelkezik a biztosítótársaságok és egyesületek között. Pénzügyi hátterét anyacége, Közép-Kelet-Európa vezető biztosítási csoportja, az 1824-ben alapított Vienna Insurance Group garantálja.

Az UNION Biztosító kompozit kínálata révén az ügyféligények széles palettáját képes kielégíteni. Élet- és nem-életbiztosítási palettájával az UNION megoldást kínál a változó élethelyzetekben felmerült igényekre, legyenek azok hosszú távú befektetési célok, váratlan helyzetekre való anyagi felkészülés, magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosítása, féltve őrzött otthon, vagyontárgyak védelme, vagy vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igénye.

Az UNION mind lakossági, mind vállalati, intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, személyre szabott, az egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat.

Az UNION Biztosítónál a társadalmi felelősségvállalás eszméje – a tudatos stratégiai szemléletnek és a hosszú távú partneri kapcsolatoknak köszönhetően –, az elmúlt évtizedben a vállalati kultúra szerves részévé vált, beivódott a vezetőség és a munkavállalók mindennapi életébe.

A pályázat háttere:
A 2016-os év során a vállalat úgy döntött, hogy a CSR szempontjából véleményvezér munkavállalókat bevonva egy projekt team segítségével felülvizsgálja a stratégiát és amennyiben szükséges, új alapokra helyezve megújítja azt.
A projekt az igazgatósággal szorosan együttműködve, szakértők bevonásával folyt. Eredménye 2016. év végén került bevezetésre.

Az UNION Biztosító CSR stratégiája
A 2016-os év során megújított stratégia a biztosítói létből fakadó alapértékekre építve a gyermekeket, a tudatos jövőépítést, a hosszú távú gondolkodást helyezi a középpontba.

A CSR eszközrendszer legfőbb elemei a következőek:

 éves szinten meghatározott anyagi támogatás,
 biztosítások,
 eseti tárgyi támogatás (pl. játszótér építés, adományok szállítása),
 kommunikáció (DM, social média, honlap, intranet, belső display felületek),
 önkéntes munka a kollégák bevonásával (évente Önkéntes Nap – Social Acitive Day),
 rendezvények,
 jótékonysági vásárok a kollégák részvételével,
 termékbe épített támogatás az ügyfelek bevonásával.

 Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány

Az UNION Biztosító 2009-ben kezdett el együtt dolgozni a Fejér megyei gyermekvédelemmel, akkor még kizárólag a székesfehérvári gyermekotthonban élő gyermekek vonatkozásában. A sikeres együttműködést 2014-ben kiterjesztették teljes Fejér megyére, bevonva így az összes megyei gyermekotthont, mellyel 2016-ban megközelítőleg 150 gyermeket értek el.

A fő fókuszt a közös programok jelentik.

a) Minden évben meghatároznak egy olyan tematikát, melyre felfűzve 3 havonta szerveznek egy-egy 1 napos kirándulást 30-35 gyermeknek. A kirándulások alkalmával olyan programokon vehetnek részt, melyek szélesítik azokat az ismereteiket, melyeket normál esetben a szülők nyújtanak, tágítják látókörüket és elősegítik, hogy megismerjék a világot.

A teljesség igénye nélkül voltak már például főzőiskolában, Természettudományi Múzeumban, planetáriumban, kalandparkban, étteremben, játszóházban, filmstúdióban. A résztvevőket az otthonokban dolgozó nevelők választják ki: jutalomként kapják a gyerekek. Ezekre a kirándulásokra a gyerekeket az UNION Biztosító önkéntes kollégái is elkísérik, akik beszélgetnek velük, meghallgatják őket, a programok aktív részesei.

Az elmúlt év fő vezérfonala a tömegközlekedés volt, melyet kulturális és élmény programokkal színesítettek. A gyermekek játékos keretek között megismerhették a fővárosi tömegközlekedési eszközök használatát, megtapasztalták a 4D technológia nyújtotta élményeket a StarWars filmen, a Tordas Zoo Farmon tett kiránduláson megnéztek egy állatmenhelyet, valamint állatterápián vettek részt. Az Illúzió mesterei előadáson pedig megismerkedtek a színház világával.

b) Az UNION évente nyári tábort szervez a gyerekeknek, hogy ők is megtapasztalhassák a táborozás élményét. Minden táborban szerveznek egy UNION Napot, amikor a kollégák meglátogatják a gyerekeket, bekapcsolódnak az aznapi programokba.

c) Az Önkéntes Napon, 2016 májusában 71 kolléga 568 munkaórában dolgozott, hogy megszépítsék Mezőfalva, Sárbogárd, Dég, valamint Martonvásár gyermekotthonait. Kertet rendeztek, kerítést festettek, tavat építettek, takarítottak, tartóoszlopokat csiszoltak a nevelőkkel közösen.

d) Karácsonykor kollégáik körében ajándékgyűjtés szerveznek, évente más – más gyermekotthon számára.

e) A Martonvásárban található különleges gyermekotthon lakóit (középsúlyos értelmi fogyatékkal élők) jótékonysági vásárral is támogatják 2015 óta. A gyerekek húsvét és karácsony előtt ajándéktárgyakat készítenek, melyeket a kollégák vásárolhatnak meg.

Az Alapítványt minden évben bevonják SZJA 1% kampányukba, mely DM levelek, Facebook posztok, belső plakátok és Intranet cikkek formájában szólítja meg ügyfeleiket és kollégáikat.

Rendszeres kapcsolatot ápolnak a Gyermekvédelmi Alapítvány dolgozóival, tudják, ha szükség van rájuk, segítenek. Ezek az eseti segítségek megnyilvánulhatnak egyéni felajánlások, például bútorok szállításában vagy szakértői segítségben, szakmai gyakorlat nyújtásában.

2. Bátor Tábor
A Bátor Táborral 10 éve dolgoznak szoros együttműködésben. Rendszeres támogatóként pénzadománnyal segítik őket, vállalati rendezvények helyszíneként bérelik a hatvani táborhelyet, valamint SZJA adó 1% kampány keretében mind az ügyfelek, mind a kollégák felé felhívják a figyelmet a munkájuk fontosságára.

Az Önkéntes Nap legrégebbi partnere a Bátor Tábor: minden évben a tábornyitás előtt a kollégák segítségével készítik fel a helyszínt a gyermekek fogadására.

A Tábor számára szakmai segítséget is nyújtanak vagyon – és felelősségbiztosítások formájában, valamint kidolgoztak egy olyan támogatási rendszert, mely során egy daganatos betegségekre szóló biztosításba támogatási összeget építettek be. Ez azt jelenti, hogy a Biztosító azon ügyfeleik, akik ezt a biztosítást választják, a biztosítási díj fizetésével támogatják a Bátor Tábort, a szerződésük tartama alatt, évente 200 forinttal.

Kommunikációs segítségként Facebook oldalukon népszerűsítik online követőik között a Tábor programjait, az ottani önkéntességet, illetve a különböző támogatási módokat.

3. Nem Adom Fel Alapítvány

A Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2016-ban kezdték el a közös munkát, melynek során a hátrányos helyzetű fiatalok önálló életkezdését segítő tevékenységekben vesznek részt, valamint kommunikációs segítséget (Facebook, Intranet, belső plakátok) nyújtanak.

4. Kézen Fogva Alapítvány

A Kézen Fogva Alapítvánnyal 2016-ban kezdték el a közös programot „Munkaerő-piaci szolgáltatás az iskola és a munka világa közötti átmenetben” címmel, melyhez anyagi és 2017-től már kommunikációs (Facebook és belső kommunikációs felületek) támogatást is nyújtanak. A Program során neves oktatási intézményekkel (pl. Vakok és Gyengénlátók Speciális Szakiskolája, ELTE, Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum stb.) együttműködve segítenek az Alapítvány szakemberei szociálisan vagy egészségügyileg hátrányos helyzetű fiataloknak a munka világa felé vezető lépések megtételében, a munkahelyekre történő sikeres beilleszkedésben.

A Program üzleti és társadalmi hatása

1. Üzleti előny és elkötelezettség

Az „Esélyt adunk” program és a teljes megújított CSR stratégia esetében a biztosítói létből származtatott alapértékekre építkeztek. Szaktudásukat és termékeiket kínálják a CSR partnereiknek (biztosítások), s ezen kívül a program fontos eleme az öngondoskodásra való nevelés, minden célcsoport esetében. A program túlmutat azon, hogy időleges anyagi segítséget kínál, hiszen hosszú távon közvetít értéket a hátrányos helyzetű fiataloknak és közösséget hoz létre a kollégáikkal. Lehetőséget adnak kollégáiknak arra is, hogy a gyermekeiket is elhozzák a közös programokra. Így kiterjesztve a felelős gondolkodásmódot szélesebb körben is. Úgy tapasztalták, hogy a fentebb leírtak hozzájárulnak ahhoz, hogy jelenlegi és leendő munkatársaik, meglévő és potenciális ügyfeleik körében erősítsék a felelős márka, valamint a jó munkahely imázsát. Ez pedig hosszú távon nagy értéket jelent a vállalat számára.

2. Társadalmi hasznosság

A program a jövő zálogát, a gyermekeket és a fiatalokat célozza, azoknak kínál jövőképet, akik a társadalom perifériáján nehézségekkel küzdenek. Igyekeznek megmutatni a szociálisan és egészségügyileg hátrányos helyzetben lévő fiataloknak, hogy kellő kitartással meg tudnak ők is állni a saját lábukon és hasznos tagjai lehetnek szűkebb és tágabb környezetüknek.  Mivel a program mindegyik Alapítvány esetében hosszú távra szól, több esetben pedig már évek óta tart, hatása nem egyszeri, hanem hosszabb távra folyamatosan építkező. A programokon keresztül sikert elért fiatalok mintaként szolgálhatnak sorstársaiknak. Így egyre több olyan hátrányos helyzetű fiatal nő fel, akik aktív és építő tagjai lesznek a magyar társadalmi és gazdasági szférának.