Waberer’s Szemerey Logisztikai Kft.

CSR Hungary Díj / Közös ügyek – Közös felelősség

 

 

 

 

A Cégről:
Az idén 70 éves szakmai múltra visszatekintő Waberer’s Csoport tagjaként a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL) a komplett rakományok (FTL) belföldi fuvarozásának piacvezető vállalata a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében a belföldi fuvarozás és komplex logisztikai szolgáltatások területén.

E szolgáltatások magukban foglalják a termékek gyári beszállítását, raktári készletezését, a különféle raktári hozzáadott értékű tevékenységeket (úgymint címkézés, selejtáru-kezelés, co-packing, átcsomagolások, stb.), a megrendelések összekészítését (komissiózását), valamint azok kiszállítását – a kartonos tételektől kezdve a teljes kamion mennyiségig.

A pályázat tárgya:
„Közös ügyek – közös felelősségek” jegyében bemutatni, hogy egy magántulajdonban lévő nagyvállalat hogyan képes szorosan együttműködni egy ellenőrző Hatósággal, a sikeres együttműködés mit eredményez, és ez mindkét fél számára milyen kölcsönös előnyökkel szolgál.

A pályázat további célja:

§  Szakmai kapcsolatok szorosabbá fűzése;

§  Kommunikáció hatékonyságának fokozása;

§  Ösztönző példamutatás

Előzmények
2010. július 5: a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. székhelyétől alig több mint 4 km-re található Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca városát a város határában lévő Sajó és Bódva folyók percek alatt elöntötték. Az árvíz okozta katasztrófahelyzet során mintegy 120 ház vált lakhatatlanná és dőlt össze. A vállalat akkori vezetősége úgy döntött, hogy anyagilag támogatni kell az új lakópark építését.

2011: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérte a Vállalatot, csatlakozzon az önkéntes mentőcsapathoz és biztosítson a logisztikai rajhoz kellő számú szakképzett munkavállalót és gépjárművet.

2012. június 2: Bükk Mentőcsoport eskütétele – a Mentőcsoport tagjai vállalják a megye, illetve – szükség szerint – Magyarország természeti és civilizációs katasztrófái elleni védelemben való részvételt.

2012. november 8: a Szemerey Transport Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság aláírja az Együttműködési Megállapodást, amelynek értelmében a Vállalat csatlakozik a Bükk Mentőcsoporthoz, amely

  •  civil szervezetek speciális rendeltetésű önkéntes mentőcsoportja,
  • logisztikai biztosítás mellett különböző mentési tevékenységekre alkalmas és
  • képes hosszú távon hozzájárulni a katasztrófahelyzetek hatékony kezeléséhez, elhárításához és felszámolásához.

Mit takar az együttműködés?
A Társaság a riasztástól számított 8 órán belül vállalja, hogy rendelkezésre bocsát

§  5 járművet, valamint – szakmai irányítási vezető kíséretében –

§  10 fő gépjárművezetőt.

Továbbá

§  évente 4 alkalommal lehetőséget biztosít a területileg illetékes Tűzoltóság részére raktári és telephelyi gyakorlatozásra – a cég minőségirányítási vezetőjének és a logisztikai vezető részvételével.

Az együttműködés társadalmi és gazdasági előnyök
Veszélyes anyagok (ADR) tárolása révén a Vállalat új piac felé nyithatott. Az ennek eredményeképpen megnövekedett árbevetétel lehetővé tette a munkavállalói állomány növelését, valamint a gépjárműpark fejlesztését. Az együttműködés előnye a Katasztrófavédelmi Hatóság számára abban mutatkozik meg, hogy a beavatkozásokhoz nem szükséges külön járműparkot fenntartania. 2017-ben a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. vezetősége egy Skoda Oktavia típusú személygépjármű megvásárlását határozta el, amelyet célzott adományként a Soroksári Önkormányzat rendelkezésére bocsát, azzal, hogy a jármű üzemeltetési joga a Dél Pesti Katasztrófavédelmi Igazgatóságot illeti meg.

Jövőkép

Cél: A két társaság között kialakult szakmai és emberi kapcsolatok további erősbítésén túl lehetőség szerint minden hatósággal a társadalom – ezen belül különösen a munkavállalók – gazdasági és társadalmi érdekeit szolgáló kapcsolat kialakítása személyes kapcsolattartás, szakmai konferenciákon való részvétel, munkatársak folyamatos képzése révén.