Jubilál a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. 15. éve kerül meghirdetésre az évi önkéntes védjegyhasználati program. A szakmai hátteret a 2006-ban megalapított CSR Hungary, Magyarország vezető vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma biztosítja.
A magyar gazdasági élet fő, meghatározó szakmai, üzleti szervezeteivel együttműködve.

Mit lehet tenni egy baljós háború árnyékában és a COVID gyengülésének időszakában? A holisztikus hatások és következmények alól Mi sem tudjuk magunkat kivonni.
Mit tudunk tehát tenni? Bízni és előre menni! Nincs más út. Az egyéni terheken könnyíteni közösen lehet. Bármi legyen is az!

A leginkább érintettek, az alkalmazottak, a fogyasztók és a közösségek. De a társadalmakban más érdekelt csoportokról sem szabad elfelejtkezni!

A globális világjárvány eleve próbára teszi a CSR-t, a vállalati fenntarthatóságot és felelősséget. Hisz egyre nagyobb az elvárás a vállalatok felé. Sok vállalat arra törekszik, hogy újra gondolja, újraépítse CSR gondolkodását. Hogy megfeleljen ezen növekvő elvárásoknak.
Óriási kérdés, hogy a szervezet, a vállalatirányítás a megváltozott mikro-és makro környezetre hogyan, miként reagálnak a mindennapokban.

Jó vagy kíváló vállalati polgárként mit tudok tenni? Az idei év CSR Hungary Díj pályázói konkrét példákat adnak majd számunkra. A hatalmas egészségügyi, gazdasági, társadalmi és környezeti kihívásokra válaszolva.”- foglalta össze Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője, az Első Magyar CSR Egyesület elnöke.

2022-ben pályázható kategóriák:

Legjobb felelős és fenntartható vállalatért

Legjobb CSR Programért- Közös ügyek-közös felelősség

Legjobb innováció a körkörös gazdaságért

Legjobb környezeti felelősségvállalásért

A „CSR lelke” – Legjobb belső CSR megoldásokért

Junior

Legjobb beszállítói kapcsolatért

Legjobb CSR/fenntarthatósági vezető 2022

Legjobb CSR kommunikációért

Legjobb fenntartható mezőgazdaság megoldásért

Idén is átadásra kerül- a CSR Hungary Díjazottak között az Europa Design „Well Done” 2021 és a Trade Magazin Különdíja.

Feuertag Ottó
Feuertag Ottó

Az Europa Designban  27 éve  dolgozunk a munkahelyi környezet optimalizálásán, és stratégia wellbeing élmény fizikai környezetének kialakításán. Ebben – Magyarországon elsőként – a  Nemzetközi WELL Building Intézet tanúsítása szerint kialakított központunkból támogatjuk a WELL minősítés hazai elterjedését.

A pandémia miatt felerősödő Hybrid  munkakörnyezeti tanácsadás kiemelt feladatunkká vált. Hisszük, hogy egy felelős munkáltató képes megteremteni azt a biztonságot nyújtó munkahelyi környezetet amely visszacsábítja a munkatársakat, de ugyanakkor kockázatelemzéssel figyel a home office körülmények mentális és fizikai  tényezőire is.

Az idei évben a CSR Hungary WELL Done  különdíjünk odaítélésekor ezen szempontoknak megfelelő jógyakorlatokat  fogjuk keresni a pályaművek között.”- emelte ki Feuertag Ottó alapító-tulajdonos

“A Trade magazin, mint az FMCG piac első számú szaklapja és kommunikációs platformja, immár negyedik éve partnere a CSR Hungary eseményének. Az együttműködés része, hogy a Trade magazin különdíjfelajánlóként csatlakozik a versenyhez.

A pályázatokat megismerve az a célunk, hogy az általunk megszólított FMCG piac szereplői köréből beérkezett anyagok közül kiemeljük az olyan példaértékű CSR programokat, amelyek nem csak értéket jelentenek, de mások számára is követendők lehetnek.

Minden évben a saját fenntarthatósági programunk mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a CSR Hungary együttműködésre, amely lehetőséget jelent számunkra is, hogy még nagyobb körben támogassuk az ilyen jellegű törekvéseket a piaci szereplők informálásával és a legjobb pályázók megismertetésével.”- emelte ki Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője.

Lásd a részleteket itt!