Ha nem csak 1 projekt szinten érdekli a vállalati felelősség és fenntarthatóság (csr/cr), hanem üzleti működésének egészében, rendszer szinten szeretne gondolkodni, akkor olvassa el a most megjelentetett hiánypótló csr alapkönyvünket, a CSR iránytűt.

Ahhoz, hogy gondolkodni és egymással párbeszédet tudjunk folytatni a vállalati felelősségről és vállalati fenntarthatóságról, tisztában kell lennünk e témakör alapfogalmaival, kulcskoncepcióival. Ezért jelentettük meg 2015-ben hiánypótló csr alapkönyvként Suzanne Benn-Dianne Bolton: CSR iránytű-alapfogalmak, kulcskoncepciók című könyvét magyar nyelven.

Miért is a CSR iránytű könyv megjelentetése? Vállalati felelősség, vállalati fenntarthatóság. Közismert néven CR (Corporate Responsibility), vagy ahogy Magyarországon inkább ismerik a CSR (Corporate Social Responsibilty/Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás). Sikk róla beszélni. És remélhetőleg egyre inkább sikk lesz a csr szakterület egyre mélyebb tanulmányozása és gyakorlati megvalósításának az elismerése is. Kultúránk részévé válva.

Fiatal menedzsment szakterület, fiatal meghatározásokkal és a menedzserek számára néha még homályos megközelítésekkel.

Többször megfogalmazódott már az az igény a gazdasági döntéshozók körében, hogy szükség lenne egy olyan csr alapkönyvre magyar nyelven, mely leegyszerűsítené és érthetőbbé tenné a felelős és fenntartható üzlet tartalmát, folyamatát, eredményeit a gyakorlatban. Megfoghatóbbá tehetné a vállalati felelősség rendszerét a mindennapok számára is.

A Jó üzlet sorozatunk most megjelent kötete:
Suzanne Benn & Dianne Bolton: CSR iránytű: alapfogalmak, kulcskoncepciók.

Regiszteres megoldással segítünk tájékozódni a kiadványunkban és a definíció jegyzetek végén található hivatkozások (bibliográfia), az adott fogalomhoz kacsolódó meghatározások könnyítik meg az értelmezések mélyebb megértését.

Lapozzon és olvasson bele a könyvbe itt!

És kérje itt saját CSR iránytű könyvét!

csr_e-book_258