Ép testben, ép lélek …Tartson velünk! Folytatódnak a CSR Szerda klubestek. A nyári szünet után újra találkozhat régi ismerőseivel és velünk a CSR Szerda Klubestéken. Most kivételesen kedd este (2011. október 4-én) várjuk a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Székházában (1024 Budapest Lövőház u. 30.). Témánk: Ép testben….

Vendégeink: Alföldi Mária, a Bayer Hungária Kft. kommunikációs vezetője és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója.

Jelenleg Magyarországon három nagy társadalmi probléma van, melyek mindegyike forráshiánnyal, strukturális elégtelenséggel és még egyéb problémákkal is küszködik. Többszörösen is terhelt területek az alábbiak: az egészség, az oktatás- kultúra, az esélyegyenlőség (melyek egyébként az idén is meghirdetett CSR Hungary Díj Közös ügyek-közös felelősség pályázható kategóriái is,
www.csrhungarydij.eu, még lehet pályázni).

Ahogy mondani szokták: mindegyik téma megérne külön egy misét.
Ezen az estén csak az egészséggel foglalkozunk.

Több kutatási anyagot is átnéztem azzal kapcsolatban, hogy a magyar ember a saját kis világában mennyire érzi fontosnak az egészsége megőrzését. Nem lepődtem meg az eredményen:
a magyar egészségtudat prioritás listánk utolsó helyein kullog. S itt az egészségtudaton a megelőzést, az egészséges életmódot, az egészség megőrzését értem. Természetesen befolyásoló tényező, hogy melyik társadalmi csoporthoz tartozom, hogy éppen Budapesten, a nagyvárosban vagy éppen egy kis faluban élek…

Az egészségügy strukturális, finanszírozási problémái közismertek. Többször elmondták már azt is, hogy a prevenció kevesebbe kerül, mint a kezelés. Tény az is, hogy ezen a területen is a szociálisan
vagy éppen földrajzi szempontból veszélyeztetett csoportoknak különösen nincs lehetősége az egészséges életmódra, mert a modern ismereteknek is híján vannak.

Gondoljunk arra, hogy itt Budapesten és a nagyvárosban, a közismert, nagy cégek esetében is az egészséges életmód sokkal inkább a mindennapok részévé vált, mint a kisebb településeken.

Ma már nagyon sok vállalat nemcsak a saját munkavállalói számára, hanem a helyi közösségekben is szűrési programokat szervez.
Kedvezve azoknak az embereknek, akiknek se ismerete, se pénze, esetleg ideje sincs az egészségügyi szűrésekre.
Ez a közegészségügynek jelenleg is óriási segítséget és támogatást jelent. Erről is beszélgetünk vendégeinkkel.

csr_e-book_258