Magyar Üzleti Felelősség Díj 2015

Átadták a Magyar Üzleti Felelősség Díjait

2016. 01. 29-én, Budapesten a Benczúr Házban került sor a Magyar Üzleti Felelősség Díj ünnepélyes átadójára. Fenntartható nagyvállalat, Junior és Közös felelősség-közös ügyek (oktatás, sport, egészség…) kategóriában nyerhették el a sikeresen pályázók a CSR Hungary Díj védjegyhasználatot.

A Díjátadó ünnepséget Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi gazdasági miniszter nyitotta meg.

Az utóbbi évek alatt (2008-tól) presztízsértékű vált CSR Hungary Díj 2015-ben is a Magyarországon működő cégek, szervezetek legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, termékeit, szolgáltatásait, projektjeit értékelte.

” A CSR Hungary Díj pályázat egy hasznos versengés a fenntartható, felelős, s így versenyképes (exportképes) magyar gazdaságért is. Saját érdekünk, hogy kialakítsuk azokat a kereteket, melyek lehetővé teszik számunkra a magasabb életminőséget.

A korábbi cégek, szervezetek már komplexebben kezdtek el gondolkodni a csr-ről, a felelősségről és fenntarthatóságról: stratégiai, rendszer szinten. A mérhető  felelősség szintjén. A cél most is az, hogy sikeres megoldásokat, modelleket tudjunk azonosítani, melyekkel minden értelemben a jó üzlet felé haladhatunk.”-nyilatkozta Takács Júlia csr tanácsadó, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, a Díj alapítója.

Idén a Magyar Üzleti Felelősség védjegyet használni kívánók a Fenntartható nagyvállalat, Junior és a Közös felelősség-közös ügyek kategóriában pályáztak sikeresen.

Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők a több szintes ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozicionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is. Hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.

A Bíráló Bizottság tagjai::

Boross Dávid
Az Oázis Kertészet tulajdonos-ügyvezető igazgatója,
a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület
(FBN-H) társelnöke.

Dr. Szent-Ivány Ágnes
A Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke,
a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda
vezetője és egyik alapító partnere.

Urbán Zsolt
A Magyar Reklámszövetség elnöke.

dr. Vadász György
A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke,
a Budapesti Kereskedelmi és Iparszövetség általános alelnöke,
a Szövetkezetek és Vállalkozók Szövetségének ügyvezető elnöke,
az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke.

2015 CSR Hungary díjazottjai

Fenntartható nagyvállalat:

Junior

Henkel Magyarország Kft. (A “Fenntarthatóság nagykövetei” Program)

Közös felelősség-közös ügyek

csr_e-book_258